Dijous 1 juliol


 18:00 hores 

 SALA GRAN  

Lluites sindicals al segle XXI

Saturnino Mercader · TMB · CGT
Natalia Alberca · Parcs i Jardins · CGT
Jordi Raurich · Prysmian · IAC



 SALA PETITA 


Les experiències de monada social 
que s’extenen a Catalunya

Enric Duran Girat 

Xarxa pel Decreixement




 19:45 hores 

 SALA GRAN 

Els crims de les grans companyies 
Farmacèutiques

Teresa Forcades i Vila 

Metgessa, Teòloga i Monja del Monestir de Sant Benet




 SALA PETITA 

Sessió Documental

El mon segons Monsanto

Marie-Monique Robin, França 2008.


Documental que denuncia els efectes negatius mundials que provoquen els productes agroquímics i les llavors de soja transgènica que comercialitza l'empresa Monsanto.

El Treball exposa a més les conseqüències que té per a l'ambient i el terra el monocultiu de la soja transgènica. També retrata els efectes en la salut humana de la utilització del Roundup, un herbicida sospitat de produir càncer. En síntesi, exposa la cara més fosca de la lògica econòmica neolliberal, a través de la realitat agrícola d'Amèrica del Nord i del Sud, especialment d'Argentina.


El documental envesteix directament a l'empresa de Saint Louis, Misuri, EUA, que en més d'un segle d'existència va ser fabricant del PCB (piraleno), de l'agent taronja usat com a herbicida en la guerra del Vietnam i d'hormones d'increment per a la producció làctia prohibida a Europa.



Avui Monsanto és el primer planter de soja, blat de moro, cotó i productor d'agroquímics del món. Qui diu llavor, diu Monsanto, però també diu aliments. És l'empresa nord-americana que maneja el mercat mundial de la soja. És la mateixa empresa que va fabricar PCB, i va ocultar durant 50 anys que aquest oli era cancerigen. Ara és l'empresa que produeix i que va patentar les llavors de soja genèticament modificades, per resistir agroquímics i tempestes.