30 de juny - Rebelarte a l' Escola

Ver imagen en tamaño completoEn pañales
Antonio Pol, Universitat Iles Balears, 2006

Curtmetratge d'animació en 3D en el qual els personatges de la història, un nadó i un ximpanzé, recreen l'afany de la mentalitat humana en explotar els recursos naturals.



Ver imagen en tamaño completoBaldosas
Marc Andrés, Minifilms, Espanya, 2001

Curtmetratge que tracta el tema de la bombolla immobiliària a través d'una història de ficció que mostra les dificultats que han d'experimentar una parella per pagar el pis dels seus somnis.



Ver imagen en tamaño completo¿Por qué?
Xavi Segura, ARS Animació, Barcelona, 2007

Curt d'animació sobre la violència masclista, que mostra la tragica història d'una dona al qual la seva vida esta arruinada despres de casar-se amb un home que per un moment fa que semblin la parella perfecta i a d'altres el seu pitjor enemic.



Children of the Clouds
Carlos González, Sahara, 2007

Curt documental confeccionat a partir d'una reunió en l’Aaiun (Sahara), amb diferents activistes sahrauís que documenten la terrible situació que es viu a les escoles del Sahara ocupat pel Marroc, on els estudiants són sotmesos a tractes vexatoris.



Ver imagen en tamaño completoE
Bretislav Pojar, Rep. Checa, 1981

Curt d'animació que recrea la il·lustració del despotisme, a través d'una història que ens condueix a la reflexió si les coses depenen del vidre amb el color que es miri o si més aviat depenen del vidre que ens imposen.



Ver imagen en tamaño completo¿Illusion?
Frédéric Back, Canadà, 1975

Cada cosa vivent que comparteix el planeta amb nosaltres ha hagut d'adaptar-se i evolucionar durant milions d'anys. Cada flor, cada insecte, cada animal és un miracle que espera ser descoberta, una cosa meravellosa que ha de ser respectada i estimada. Però ens agrada reemplaçar-los amb les nostres pròpies invencions, servit pels mags de la publicitat, els promotors del progrés i el consum excessiu.




Ver imagen en tamaño completoFiesta en el INEM
Enmedio, Barcelona, 2009

Enmedio, un col·lectiu d'art, política i noves tecnologies va reunir 40 persones que van irrompre en una sucursal de l'INEM. Allà els esperava l'ambient habitual d'aquests llocs, una barreja d'aturats farts d'esperar i perdre el temps, avorrits, irritats i carregats de por per la crisi.



Chromophobia
Raoul Servais, Bélgica, 1966

Joia d'animació elaborada per l'artista belga Raoul Servais, un dels màxims exponents en el seu gènere que ens mostra un treball on crítica el control social que reprimeix i casta tota forma d'expressió lliure, cultural o creativa, per uniformar-la i sotmetre-la. Amb aquest treball servais va guanyar el certamen de curtmetratges del festival de Cannes i de Zagreb.




Ver imagen en tamaño completoThe Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism
Naomi Klein y Alfonso Cuarón, UK, 2007

Curt documental que analitza el mite que la globalització de lliure mercat ha triomfat democràticament. Al posar en descobert el pensament, les empremtes dels diners i les cordes dels titelles que es troben enrere de les crisis mundials i les guerres de les últimes quatre dècades.




Combo
Blu & David Ellis, Italia, 2009

Aquest video ensenya l'última intervenció de l'artista Blu en col·laboració amb David Ellis que van realitzar durant el Fame Festival que va tenir lloc a Itàlia l'any passat. Aquest festival està totalment produït i finançat per Studiocromie, sense cap tipus d'ajuda externa i en el que s'acullen a una dotzena d'artistes internacionals i a qui s'ofereix a la cooperació amb els artesans locals per a la producció de ceràmiques i a una edició limitada de gravats. D'altra banda, els artistes tenen a la seva disposició unes quantes parets per pintar, amb la intenció de refrescar algunes àrees que estan estèticament deprimides.




Playing for Change · Don’t Worry
Mark Johnson, Planeta Terra, 2009

Un moviment multimèdia creat per inspirar, connectar i portar la pau al món a través de la música. La idea d'aquest projecte sorgeix de la creença que la música té el poder de trencar els límits i superar les distàncies entre les persones.




R.I.P. a Remix Manifesto
Brett Taylor, Canadà, 2008

Pel·lícula documental que explora els fonaments del moviment Copyleft i cultura lliure en el que el realitzador desenvolupa un manifest a favor de la lliure difusió de la cultura a través de trobades amb el fundador de les llicències Creative Commons, Lawrence Lessing, el músic de mash-up Girl Talk, l'exministre de cultura de Brasil Gilberto Gil, l'escriptor Cory Doctorow i buròcrates que defensen contra tota evidència el vell ordre; el documental demostra a més com Disney, igual com molts d'altres, van construir el seu art mirant al passat i com la possibilitat de fer-ho avui està penalitzada.